Zorg 2017-02-07T13:17:07+01:00

Zorg Branche

Sfeermakers voor o.a.: ziekenhuizen, huisartsen, tandartsen & Fysiopraktijken

Healing environment in de gezondheidszorg

We spreken van een healing environment als het interieur bijdraagt aan het fysieke, mentale en sociale welbevinden van gebruikers van medische centra. Hieronder vallen patiënten, bezoekers, en de werknemers. Healing environment is een trend in de gezondheidszorg die afgelopen jaren een steeds grotere rol is gaan spelen. Het effect van een healing environment is ruim onderzocht. Het doel is met name het verblijf van de patiënt en werknemer zo aangenaam mogelijk te maken. Gebleken is dat een healing environment een duidelijke positieve werking heeft op het welzijn van de bezoekers en werknemers:

  • voldoende frisse lucht verbeterd de gezondheid aanzienlijk
  • uitzicht op natuur(lijk) interieur vermindert pijn en stress en verbeterd de stemming
  • voldoende (dag)licht in het gebouw verbeterd de stemming en de gezondheid
  • een goede akoestiek en stilte heeft een positief effect op het herstel, met name als de patiënt langere tijd in bijvoorbeeld een ziekenhuis moet verblijven.

 

Sfeerwand.nl is een expert in (akoestische) sfeerwanden en beelden en heeft ruime ervaring met het realiseren van healing environments. Ook op de andere gebieden heeft sfeerwand.nl voldoende contacten en mogelijkheden om er voor te zorgen dat het gebouw de sfeer bezit die voor de gezondheid van de gebruikers zo belangrijk is.

Voorbeelden